Kérdezzen a dokitól

Ha kérdése van, vagy tanácsot szeretne kérni kedvencével kapcsolatban, küldje el nekünk!
Név:
E-mail ():
Kérdés:
 
Papp Olívia kérdése
Kérdés:
Tisztelt Doktor Úr!

Van nekünk otthon pár macskánk. Hogy pontos legyek 8 is. És ez már kicsit sok. Nem rég született 4 kis cica. Mielőtt még többen lennének, úgy gondoltuk, hogy sterilizáltatnánk a macskákat. Egy kandurt mindenképpen, mert szeretnénk ha nem kóborolna el. Illetve az anyamacskát is ildomos lenne. Érdeklődni szeretnék, hogy mennyibe kerülne egy kandur macska sterilizálása, és mennyi egy nőstényé. Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel:
Papp Olívia Válasz:
Kedves Olívia!

A pontos állatorvosi díjakról elérhetőségeinken érdeklődhet, rendelési időben a vezetékes (52) 361-700, azon kívül kívül csak a mobil számokon: 06-70-708-5352 Dr Sass Gergely ill. 06-30-239-7885 Dr Sass Imre
Takács András kérdése
Kérdés:
Tisztelt Doktor ÚR!

Van egy 2 és fél éves Magyar Vizslám.
Az a probléma lépett fel, hogy most tüzelés alatt valami dudor jött ki a nemi szervén.
Ezzel kapcsolatban kérdem önt, hogy ez veszélyes lehet e számára, ha bepároztatnánk.
Ha bármi veszéllyel járna a bepároztatása, fialása, akkor inkább ivartalaníttatnánk.
Azért e-mail.-ben jelentkezek, mert a munkám miatt nem tudok bemenni Szoboszlóra.
Gondolom személyesen is szeretné látni, ezt megpróbálom mihamarabb megoldani.
Tudom hogy diagnózist láttatlanban nehéz felállítani, mondani, de kérem mondjon valamit.
Az Info@sasdokira küldtem emailt és csatoltam 2 képet, a problémáról.

Kérem mihamarabbi válaszát! Válasz:
Kedves András!

A kutyájának hüvelyelőesése van. Ez az ivarzáshoz kapcsolódó állapot, mely bizonyos fajták laza ivarszervi felépítésű egyedeire jellemző. Enyhébb esetekben, mint ahogy a mellékelt képen látható az Ön kutyájánál is, egyszerű műtéti megoldással orvosolható. Ez azonban a következő tüzelésnél valószínűleg hasonlóan elő fog jönni. A végleges műtéti megoldást (ami megakadályozza a későbbi kiújulást) a kutya tüzelésének 6-8. napja körül érdemes elvégezni, mely sem a vemhesülést sem a fialást sem fogja akadályozni. Ha nem szeretne kiskutyákat a későbbiekben, természetesen az ivartalanítás is jó megoldás lehet.
Nagy Réka kérdése
Kérdés:
Tisztelt Doktor úr!

A cicám, már elég idős, (elmúlt 10 éves) előjött a harmadik szemhéja, és ilyen furán, (és elég büdösen) folyik a nyála. Magától nem eszik semmit, csak ha én ott vagyok vele. Dokihoz nem tudom vinni. Nagyon kedvtelen is. Kamillázzuk a szemét, már 3-4 napja, de nem látok javulást. Mint mondtam, dokihoz nem tudom vinni, itthon mit tudok vele csinálni? Kérem mondjon valamit..
köszönettel: Réka Válasz:
Kedves Réka!

A idősebb cicánál a nyálfolyás és evési nehézség leggyakrabban fogkövesség miatt kialakult fogínygyulladáskor, leukózis nevű fertőző betegség következményeként a szájüregben megjelenő fekélyek és fájdalmas gyulladt területek (íny, pofa) következtében fordul elő. Mindenképpen javaslom a cica állatorvosi vizsgálatát, diagnózis nélkül nehéz bármit is tanácsolni.
Kádár Marianna kérdése
Kérdés:
Tisztelt Doktor Úr!
A mai napon vettem észre, hogy a 3 éves kandúr cicám jobb szemének a széle nagyon piros és váladékozik. Utána olvastam az interneten, és nagyon sokat azt írták, hogy esetleg kötőhártya gyulladása lehet? Hogyan tudnám neki kezelni???
Nagyon aggódok érte, mert egyre csúnyább, és már alig nyitja ki.
Köszönöm válaszát előre is!!!
Tisztelettel: Kádár Marianna Válasz:
Kedves Marianna!

A cicának valószínűleg tényleg csak kötőhártya gyulladása van, ha más tünete nincs (orrfolyás tüsszögés). Ilyen esetben a napi többszöri (3-5x) antibiotikus szemcsepp használata ajánlott, egy héten keresztül.
Remélem azóta már megoldódott a problémája.
Tamara kérdése
Kérdés:
Kedves Doktor Úr!
Van egy lány kiscicám és azt szeretném megtudni hogy milyen idős kortól lehet ivartalaníttatni és hogy Önnél mennyibe kerül? Válaszát előre is köszönöm. Válasz:
Kedves Tamara!
Kölyökmacskákat 6 hónapos kortól szoktuk ivartalanítani. A pontos árakról elérhetőségeinken tud érdeklődni.
Kroboth Csaba kérdése
Kérdés:
Tisztelt Doktor úr!
Már a második alkalommal jelentkezett a 3 éves szuka Labradorunknál olyan jelenség, hogy vagy az első vagy a hátsó lábaira nem tudott felállni.Amikor az első lábainál tapasztaltuk ezt akkor a fejét sem tudta felemelni. Kb fél év múlva a hátsó lábaira próbált felállni de a hátára esett.Az egész nem tartott tovább pár percnél.Semmi más tünete nem volt. Sem remegés sem rángatózás.Kérdésem az volna, hogy van-e rá magyarázat és hogy köze lehet-e hozzá az epilepsziának és természetesen az, hogy mit tegyünk? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Kroboth Csaba Válasz:
Kedves Kroboth Csaba!

Az elmondottakból sajnos nem lehet egyértelmű magyarázatot adni kutyája tüneteire. A tapasztalt ataxia (koordinációs zavar) több dologra is utalhat, amelyek közül az epilepsziát sem lehet kizárni. Bizonyos esetekben ez a betegség (epilepszia) nem jár klasszikus görccsel, vagy csak olyan kismértékű, amit a gazdi észre sem vesz, csak az öntudatlanságot és a koordinációs zavart észleli. Ha évente csak két ilyen alkalom volt, még nem kell aggódni. Azonban egy részletes laborvizsgálat, neurológiai vizsgálat és EEG választ adhat a kérdésekre.
Jákfalvi Lászlóné kérdése
Kérdés:
Kedves Doktor Úr/Hölgy!

Van egy szép sárga kandúrcicám. Állandóan véresre vakarja a füle tövét. Kentem már sebolajjal, sebhintőporral és neogranormon kenőccsel, de újra és újra véresre kaparja. Mit tegyek? Állatorvos nincs a közelben. Szeretném, ha megírná, hogy milyen készítményt vásároljak, hogy meggyógyuljon a cicám. Köszönöm: Juli Válasz:
Kedves Juli!

A kijáró cicáknál nagyon gyakori a fülrühösség, ami intenzív viszketéssel jár és sokszor, ahogy említette, véresre vakarják a fülüket. Erre többféle spot on (rácsepegtető oldat) illetve fülcsepp is van, azonban ezek vénykötelesek, tehát csak állatorvossal tudja feliratni, vagy a rendelőben be is szerezhető.
Kovács Melinda kérdése
Kérdés:
Tisztelt Doktor Úr!

A kislányom kapott egy lány kutyust, most 5 hónapos. Azt szeretném tudni, hogy mikor lehetne ivartalanítani? Még nem tüzelt, meg kell várni az elsőt?

Köszönettel:

Kovács Melinda Válasz:
Kedves Melinda!

Sokáig úgy gondolták, hogy a kutyának a teljes ivari és egyéb biológia fejlődéséhez, szükséges megvárni az ivarérettséget.
Azonban a legújabb tudományos eredmények azt a gyakorlatot igazolják, miszerint a szuka kutya ivarérettség előtti (4-6 hónapos kori) ivartalanítása, minimálisra lecsökkenti az időskori emlődaganat kialakulásának az esélyét, illetve gyakorlatilag megakadályozza a szintén gyakori méhgyulladásnak a kialakulását. Emellett semmilyen hátrányos következménnyel nem jár, épp ellenkezőleg, a fiatal állatok jobban viselik a beavatkozást és a sebgyógyulás is gyorsabb.

Cím: Hajdúszoboszló, Attila u 23.
Tel.: 06 (52) / 361-700
E-mail: info@sasdoki.hu
Hétfő:09:00 - 18:30
Kedd:09:00 - 18:30
Szerda:09:00 - 18:30
Csütörtök:09:00 - 18:30
Péntek:09:00 - 18:30
Szombat:Telefonos sürgősségi ügyelet
Vasárnap:
Mikrochip
Egyedi azonosító kutyáknak, macskáknak!
Ár: 3.500 Ft
1
Kérdés:
Tisztelt Doktor Úr! Van nekünk otthon pár macskánk. Hogy pontos legyek 8 is. És ez már kicsit sok. Nem rég született 4 kis cica. Mielőtt még többe...
Válasz:
Kedves Olívia! A pontos állatorvosi díjakról elérhetőségeinken érdeklődhet, rendelési időben a vezetékes (52) 361-700, azon kívül kívül csak ...